Společnost Sumitomo (SHI) Demag představuje El-Exis SP 250, nejrychlejší balicí stroj na trhu

Společnost Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH, Schwaig, přiveze na veletrh Fakuma 2021 malou verzi své řady balicích strojů El-Exis SP 250. Celosvětově dostupná řada El Exis SP nyní zahrnuje deset strojů s rozsahem uzavírací síly 150 až 1 000 tun. Na veletrhu ve Friedrichshafenu bude aplikace kelímků, vyrobených z polypropylenového materiálu s certifikací ISCC Plus, působivě demonstrovat vysokou rychlost, uživatelskou přívětivost, udržitelnost a odolnost tohoto hybridního stroje.

"Otevírání a zavírání našeho stroje je nejrychlejší na trhu," vysvětluje Arnaud Nomblot, ředitel pro rozvoj obchodu s obaly. "Dosažení rychlosti vstřikování 1 000 mm/s s krátkými časy cyklů je přímým důsledkem hydraulického akumulátoru. Zpracovatelé dále podporují program udržitelnosti, protože mohou vyrábět stále tenčí a lehčí obaly, čímž se výrazně snižují nároky na suroviny, odpad z obalů a uhlíková stopa," poznamenává Nomblot.

Odhalení Act! "Udržitelně" výhody

Odhalení nového veletržního sloganu společnosti Act! "Sustainably", řada El-Exis SP podtrhuje úsilí společnosti Sumitomo (SHI) Demag a její budoucí výrobní inovace. Je pevně integrována do programového prohlášení společnosti a pro další výrobní projekty budou zvažovány pouze stroje a zařízení, které jsou v souladu s těmito ekologickými a společensky odpovědnými referencemi.

Při zkoumání klíčových postpandemických trendů v oblasti obalů Nomblot zdůrazňuje, že ekologičnost a víceúčelovost jsou nyní nejdůležitějšími rozhodovacími faktory pro výrobce obalů, spolu s cenou "zelených" obalů a tím, jak je vnímána kvalita výrobků. Navíc se zavedením poplatku EU za obaly z nerecyklovaného obalového odpadu v členských státech EU je přechod k udržitelnějším obalům z jednoho materiálu nevyhnutelný.

"Díky našemu diverzifikovanému portfoliu strojů a našim vysoce výkonným strojům jsme schopni vyhovět všem požadavkům, a proto se podílíme na téměř všech nových projektech v oblasti balení," ověřuje obalový expert. Při porovnání s konkurenčními technologiemi je nejen doba zpracovatelského cyklu stroje El-Exis SP výrazně kratší, ale hybridní konstrukce nabízí také znatelné výhody v oblasti energetické účinnosti, potvrzuje Nomblot.

Urychlení cirkulární agendy

Na veletrhu Fakuma bude předváděcí zařízení El-Exis SP 250 ve spolupráci se společností Société Nouvelle Caulonque, Soustons (Francie), dodavatelem čtyřdutinového formovacího nástroje, prezentovat efektivní výrobu čtyř zdobených kelímků každých 5,5 sekundy. Přesné podávání etiket do balicího stroje zajišťuje automatizovaný systém Spark IML od společnosti Pagès Group, Foncine-le-Haut (Francie), přičemž vysoce kvalitní etikety dodává společnost iPB Printing B.V., Reusel (Nizozemsko).

Přední výrobce recyklovatelných materiálů Borealis, Vídeň (Rakousko), dodává pro veletržní aplikaci svůj kopolymer PP BJ368MO. Tento materiál, který se vyznačuje dobrou tekutostí a optimální kombinací vysoké tuhosti a vysoké rázové pevnosti, je součástí portfolia prémiových cirkulárních polyolefinových materiálů Bornewables™ s ochrannou známkou společnosti. Řešení z polypropylenu s certifikací ISCC Plus, které je vyráběno z obnovitelných surovin pocházejících výhradně z odpadů a zbytků, nabízí životaschopnou alternativu k primárnímu PP s mnohem nižší uhlíkovou stopou.

Pro optimální efektivitu je na stánku El-Exis SP 250 k dispozici webové softwarové řešení "myConnect" společnosti Sumitomo (SHI) Demag. Tato centrální platforma, která poskytuje zákazníkům přímý přístup k široké škále plně síťových podpůrných služeb, pomáhá manažerům obalové výroby lépe řídit neefektivitu, snižovat náklady, zlepšovat celkové náklady na vlastnictví, odstraňovat chyby a minimalizovat prostoje strojů. "S myConnect mají zákazníci okamžitý přístup k dokumentaci ke strojům online. Naši odborníci z helpdesku navíc mohou ke stroji přistupovat na dálku a poskytovat cennou podporu při řešení problémů," komentuje Nomblot.